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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  04/09/2015
Data da última atualização:  08/09/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FERRARI, E.; FALEIRO, V. O.; RAMOS JUNIOR, E. U.; SHIRATSUCHI, L. S.; FRANCHINI, J. C.; DEBIASI, H.; DIAS, W. P.; FREITAS, C. M. de; SILVA, E. E.; SHIOMI, H. F.
Afiliação:  UFMT - CAPES; VALERIA DE OLIVEIRA FALEIRO, CPAMT; EDISON ULISSES RAMOS JUNIOR, CNPSO; LUCIANO SHOZO SHIRATSUCHI, CPAMT; JULIO CEZAR FRANCHINI DOS SANTOS, CNPSO; HENRIQUE DEBIASI, CNPSO; WALDIR PEREIRA DIAS, CNPSO; UFMT - Graduando; UFMT; UFMT.
Título:  Pratylenchus brachyurus: sistemas produtivos, população e produtividade.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE NEMATOLOGIA, 32., 2015, Londrina. Nematologia: problemas emergentes e perspectivas: anais. Londrina: Sociedade Brasileira de Nematologia, 2015.
Páginas:  p. 137-138.
Idioma:  Português
Thesagro:  Nematóide.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO36225 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  05/09/2022
Data da última atualização:  05/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  CASTRO, A. P. C.; TAVARES, P. F. de S.; ARAÚJO, C. P.; PAZ, C. D. da; GAVA, C. A. T.
Afiliação:  ANA PAULA CARVALHO CASTRO, UNEB/DTCS; PAULA FERNNANDA DE SOUZA TAVARES, UNEB/DTCS; CARLIANA PEREIRA ARAÚJO, UNEB/DTCS; CRISTIANE DOMINGOS DA PAZ, UNEB/DTCS; CARLOS ALBERTO TUAO GAVA, CPATSA.
Título:  Semi-commercial field evaluation of yeast formulations for control of mango postharvest decay caused by Botryosphaeriacean fungi in organic production.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  International Journal of Fruit Science, v. 20, n. 2, p. 207-220, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1080/15538362.2019.1613469
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Botryosphaeriacean fungi usually cause mango rot in the tropics. They cause quiescent infections, and symptoms are detectable only in advanced stages of fruit ripening, imposing that control strategies begin in preharvest. Biocontrol is one of the few alternatives to control postharvest decay of mango in organic or biological production. However, there is very few research specifically designed for organic mango production. The objective of this study was to evaluate four yeast strains applied in individual formulations to control postharvest decay of mango, as part of the integrated management of postharvest fruit rot decay using preharvest spraying in an organic orchard. In a first experiment, the antagonist yeast strains Saccharomyces cerevisiae ESA45, Saccharomyces sp. ESA46, Saccharomyces sp. ESA47, and Pichia kudriavzevii CMIAT171 were applied to artificial wounds in organic mango fruits inoculated with propagule suspensions of virulent strains of Lasiodiplodia theobromae and Neofusicoccum parvum. All treatments significantly increased the period until the detection of rot symptoms and reduced rot severity. Formulations containing starch+carboxymethyl celullose and the yeast strains were applied in two different production cycles (2014 and 2015/16) in a semi-commercial organic orchard. All treatments significantly reduced mango rot. Field spraying of Pichia kudriavzevii CMIAT171 reduced disease index in 69.4% in an average for the two years.
Palavras-Chave:  Adubação organica; Botryospheriacea; Manejo integrado; Podridão de frutos.
Thesagro:  Controle Biológico; Fungo Para Controle Biológico; Manga; Mangifera Indica; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Biological control; Postharvest technology; Postharvest treatment.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146122/1/Semi-Commercial-Field-Evaluation-of-Yeast-2020-Gava.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59977 - 1UPCAP - DD
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